ANYÁKNAK anyától.

Trollmama

Trollmama

Trollmama belevág

Te is internetről neveled a gyereked? Tarts velem ;)

2016. február 11. - Trollmama

Az a helyzet, hogy 14 hónapos gyerek mellett arany élete van az embernek (egyébként tényleg <3). Miután napközben a porszívó-mániás kiskölyök kezéből sikerült kicsavarni a csövet, és legalább egy szobával végezni (úgysem hallatszik, hogy ordítva sír), fején puklit lenyomni, wc-n ülve csempéről lemosható krétával napocskákat rajzolni 3 percig, míg kijön, aminek ki kell jönni, háromféleképpen elkészíteni a mindig kiköpdösött vaspótló cseppet, felöltözni nyakig, hogy aztán eleredjen az eső, stb.stb.stb. (de ugye "miért panaszkodsz, hiszen Afrikában éheznek, Borsodban meg nincs munka").. szóval mire ezekkel végzel, és elítélendő módon (én imádom :)) a családi ágyban szuszog a frissen fürdetett jó illatú bébi, leülsz blogot írni. 

Blogot írni szülési traumáról ("örülj, hogy van egy egészséges gyereked"), sebes mellbimbóról ("most mit kell hisztizni, a tápszerrel sincs semmi baj"), hordozásról ("újkori divathóbort, minek úgy lekötözni"), átvirrasztott éjszakákról ("oh, a sírás csak jót tesz a tüdejének"). Jószándékú családtagokról, rendszerszintű erőszakról, anyák történeteiről.

Leülsz, és titkon reménykedsz, hogy a hasonszőrűek örülnek majd egy-egy tesemvagyegyedül sornak, az éppen várandós kismamáknak pedig beleül a bogárka a fülébe, és addig zümmög ott, amíg pár bejegyzés olvasása után leül szülési tervet írni, és elmondja azt a szülésznőjének, vagy elolvas néhány fontos, de alapvető elvet a sikeres szoptatásról, esetleg kiguglizza, hogy a tápszeres bébiknek sem szükséges 14 hetesen almapürét nyammognia...

Ilyen célok lebegnek a szemed előtt, amikor felugrassz, mert meghallod a szomszéd szobából azt a kis csendes, de jellegzetes, anya gyere, hiányzol nyüsszögést (erre még éjszaka lesz néhányszor példa).

Aztán még odabököd a végén, hogy kórházi szüles-otthon szülés, szoptatás-tápszer, együttalvás-különalvás, hordozás-babakocsi... nem ellentétekről van itt szó. Hanem arról, hogy az anya,a nő, a szülő felelősen és informáltan dönthessen arról, hogy mi történjen vele, és a gyerekével, anélkül, hogy szomszéd Julika néni, vagy a zöldséges bácsi részéről kritika érje ezek miatt. Erre jó az internet, erre nagyon jó!

A bejegyzés trackback címe:

https://trollmama.blog.hu/api/trackback/id/tr668383006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hajnalka Hódosi 2016.02.11. 21:03:40

Örülök hogy olvashatlak! ❤
Hivhatok baratot?

Trollmama 2016.02.11. 21:31:08

@Hajnalka Hódosi: azt hiszem, a linket tudod vele megosztani :*
süti beállítások módosítása